Managerul Institutului „Mariu Nasta” din Capitală trage un semnal de alarmă asupra situației din ce în ce mai tensionate din spitale, pe care medicii nu o vor putea îndura la nesfârșit. În contextul creșterii accelerate a numărului de infectări cu noul coronavirus și implicit al creșterii numărului de pacienți cu forme grave ale bolii, care au nevoie de internare în secțiile de Terapie Intensivă, medicul Beatrice Mahler spune că au fost chemați la serviciu doctori care ar fi trebuit să se odihnească. Medicul atrage atenția asupra faptului că este necesar ca cetățenii să se implice în gestionarea pandemiei de Covid-19, respectând regulile de protecție, precum purtatul măștii.
Managerul de spital Beatrice Mahler descrie situația din spitale în contextul epidemiologic actual, folosind sintagma: „medicină de front”.
„De mai bine de o săptămână, în Marius Nasta, situația e tot mai încărcată în ultima săptămână. (…) E un cumul de activitate care suprasolicită fiecare membru al echipei de la Marius Nasta. Toți ne-am mobilizat ca să facem față momentului. (…) Am spus că e medicină de front, pentru că am chemat colegii de acasă, din odihnă. (…) Avem provocări noi, care ne-au făcut să ne mobilizăm. Dar în această situație timp lung nu o să rezistăm”, a explicat ea, pentru sursa citată mai sus.
Totuși, medicul Mahler dă asigurări că la „Marius Nasta” nu există și o criză a mdicamentelor iar specialiștii au cu ce să-și trateze pacienții. Managerul Institutului atrage din nou atenția asupra necesității purtării măștii de protecție.
„Avem medicamente pentru pacienții COVID, avem o legătură strânsă cu Mnisterul Sănătății. Ne-am dori ca oamenii să respecte regulile, să poarte această mască. Am observat cu toții că purtarea măștii protejează de transmiterea bolii. Ar trebui să o purtăm din casă și până ne întoarcem acasă. La ATI paturile sunt complet pline”, a precizat ea.